Het is donderdagmiddag en ik ben eindelijk thuis, na een lange dag op de zaak. Ik druk op het knopje en hoor de “klik” van de autoportieren die op slot gaan. Ik heb er zin in om even met Ellen bij te praten, onder het genot van een wijntje op de bank. Als ik de woonkamer in loop, zie ik haar op de bank zitten en het is meteen duidelijk dat er iets goed fout is.

Ik zie haar uitgelopen make-up en begrijp dat ze heeft gehuild. Ik loop op haar af om haar een knuffel te geven, maar ze duwt me weg. “Ga eerst maar even zitten,” zegt ze. Niet wetend wat anders te doen, ga ik naast haar op de bank zitten, waarbij ik zorg dat er wat afstand tussen ons blijft. Als ik zit, pakt ze haar telefoon en als ze gevonden heeft wat ze zocht, legt ze die tussen ons op de bank. Ik schrik als ik de foto op het scherm zie.

Op de foto zit een man geknield voor een vrouw. Hij heeft zijn mond om een voorbinddildo, alsof hij haar aan het pijpen is. De man ben ik.

“Wanneer was je van plan me dit te vertellen?”, vraagt Ellen. Even weet ik niet wat ik moet zeggen. Ze kijkt me met een verwijtende blik aan en ik slik. Dan begin ik hakkelend te vertellen. Enkele weken geleden heb ik via internet contact gezocht met een meesteres. Het begon onschuldig, met wat berichtjes over en weer. Ik vertelde haar over mijn fantasie om gedomineerd te worden en zij gaf me de opdracht om een week lang niet klaar te komen. Ook niet als ik seks met Ellen zou hebben. Als ik Ellen eindelijk in haar ogen durf te kijken, zie ik een mengeling van woede en verdriet. Ik zie dat ze vecht tegen de tranen. Ik vertel verder: als ik een keer vergeet haar als “meesteres” aan te spreken zegt ze dat ze me daarvoor persoonlijk wil straffen. Hoewel ik wist dat ik te ver ging, heb ik haar in een hotelkamer ontmoet. Ze heeft me vernederd, gebruikt als seksspeeltje en me onbevredigd achtergelaten.

Opnieuw kijk ik mijn vrouw aan en ze knikt om aan te geven dat ik door moet gaan. Ik vertel haar dat ze mij de foto ook heeft gestuurd en opnieuw contact met me zou opnemen, wanneer ze daar zin in had. Dat gebeurde een paar dagen terug en ik heb haar toen verteld dat het spel wat mij betreft was afgelopen. Ze dreigde de foto naar jou te sturen. Ik dacht dat ze blufte: hoe zou ze nou aan jouw nummer kunnen zijn gekomen? Ze wilde me opnieuw zien en ik heb geweigerd en gezegd dat dit ons laatste contact was. Daarna heb ik niets meer van haar gehoord. Tot vandaag, dan.

Ik kijk Ellen aan en zeg haar dat ik me enorm schuldig voel voor wat ik heb gedaan en dat ik hoop dat ze me wil vergeven. Even kijkt ze me zwijgend aan en dan staat ze op en vertrekt naar de badkamer. Als ze even later terugkomt, zie ik dat ze haar make-up weer een beetje in orde heeft gemaakt. Ze pakt haar jas en in het voorbijgaan zegt ze dat ze tijd nodig heeft om na te denken. Dan slaat de deur achter haar dicht.

Ik besluit het wijntje te laten voor wat het is en schenk een glas whisky in. Ik weet niet hoe we van hier verder moeten. Het eerste glas is snel leeg en als ik een nieuw glas inschenk, gaan er allerlei doemscenario’s door mijn hoofd. De hele avond zit ik ongerust op de bank. Ik vraag me af waar ze is, wat ze gaat doen en of het afgelopen is tussen ons.

Tegen half twaalf komt ze thuis. Het is duidelijk dat ze veel gedronken heeft, waaruit ik opmaak dat ze bij haar vriendin is geweest. Ze kijkt me niet aan en vertrekt zwijgend naar de douche, om daarna in de logeerkamer te verdwijnen. Ik slaap die nacht alleen. Voor zover ik kan slapen, want mijn gedachten houden me bijna de hele nacht wakker.